15 February 2014

Konferencija o upotrebi informaciono - komunikacionih tehnologija u obrazovanju

Prijavite se za učešće u konferenciji o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u školama

Sa ciljem unapređenja kvaliteta prosvetnog sistema u Srbiji, organizujemo konferenciju posvećenu upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja. Želimo da pomognemo nastavnom i drugom osoblju u srpskim školama, kao i svima koji su uključeni u donošenje obrazovnih politika da osavremene nastavni proces i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. O ovim važnim temama govoriće se na velikoj nacionalnoj konferenciji u Beogradu, a pratiće je i sajamski program u okviru koga će svoja rešenja predstaviti kompanije iz Srbije i Velike Britanije.
Ovu konferenciju organizujemo u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Britanskom ambasadom u Beogradu, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima. Tehnički sponzor konferencije je kompanija Microsoft. Sponzor prijave za učesnike i mobilne aplikacije za konferenciju je TalkB2B.

Konferencija

„Nove tehnologije u obrazovanju – konferencija o upotrebi IKT u školama“ održaće se u Domu omladine Beograda 25. i 26. februara 2014. Na ovom dvodnevnom događaju biće reči o sledećim temama:
  • Strateški pristup i podrška razvoju upotrebe IKT u školama;
  • Tehnologije i oprema – dostupnost i mogućnosti;
  • Digitalni nastavni materijali i rad uz pomoć interneta;
  • Razvoj kompetencija i profesionalni razvoj nastavnika za upotrebu IKT u nastavi;
  • Inovacije u nastavi uz upotrebu IKT;
Teme će biti prezentovane na srpskom jeziku, a učešće na konferenciji je besplatno. Program konferencije će biti realizovan u više sala. Agendu događaja možete da preuzmete ovde.

Uključite se kao učesnik

Pored predavača, želimo da u debatu uključimo što veći broj učitelja, nastavnika, profesora, direktora škola, načelnika školskih uprava. Nadamo se da će nam se priključiti i školski psiholozi, pedagozi, defektolozi i bibliotekari. Pozvaćemo i roditelje i članove đačkih parlamenata, a svakako bismo voleli da čujemo i mišljenje svih onih koji su na neki drugi način uključeni u sistem obrazovanja – zaposlene u agencijama, zavodima, organizacijama civilnog društva, izdavačkim kućama, kompanijama zainteresovanim za ovu oblast, sindikatima… Razmenom iskustava, predstavljanjem uspešnih primera kako iz Srbije tako i iz drugih zemalja iz okruženja, pokušaćemo da zajedno dođemo do zaključaka koji će pomoći dalje unapređenje našeg prosvetnog sistema.
Ako vas ova tema zanima i želite da učestvujete na konferenciji, posetite naš sajt za registraciju.

Sajamski program

Ovaj događaj će biti izuzetna prilika za sve zainteresovane da se upoznaju sa radom kompanije koje se bave informaciono-telekomunikacionim tehnologijama i obrazovanjem. U sajamskom delu konferencije biće predstavljena hardverska i softverska rešenja i drugi proizvodi koji mogu da se koriste u obrazovanju.

Jednake mogućnosti i različitost

Proces selekcije govornika i učesnika na konferenciji je u skladu sa našom politikom o jednakim mogućnostima i različitosti.

Ako imate pitanja o bilo kom delu programa koji pripremamo, molimo vas da stupite u kontakt sa našim kolegom Aleksandrom Borisavljevićem.

No comments:

Post a Comment